Ziua Poliției Române la Galați

Distribuie articolul

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Poliția Municipiului Tecuci în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, organizează joi, 23 martie 2023, în intervalul orar 10:00 – 14:00 Ziua Poliției Române. Vor fi expuse autospeciale ale Poliției și organizate două ateliere educaționale:

  • – Trupele S.I.A.S. Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale vor prezenta arme, autospeciale și echipamente de intervenție.
  • – Atelier de criminalistică cu prezentarea instrumentalului de lucru utilizat în cazul acțiunilor de cercetare a infracțiunilor, accidentelor și crimelor.

De asemeni, vor fi expuse documente de arhivă, uniforme de Miliție și echipamente de epocă din colecții particulare:

  • Colecționar Marius Diaconu
  • Colecționar Virgil Tudor

Accesul la acest eveniment este complet gratuit.


Distribuie articolul

You May Also Like