Zeci de șoferi gălățeni despistați în trafic vorbind la mobil

Distribuie articolul

Amenzile nu au întârziat să apară. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției mun. Galați și cei ai Secțiilor de Poliție Urbane 1-5 au desfășurat, în municipiul Galați, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul utilizării telefoanelor mobile, în timpul conducerii unui vehicul”.

Cu această ocazie, au fost constatate 31 de abateri, pentru care au fost aplicate și sancțiuni contravenționale, în baza prevederilor Codului rutier așa cum este reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. 23 dintre sancțiuni au fost aplicate persoanelor care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau autovehicule, iar 8 dintre aceastea au fost aplicate pentru alte abateri la lege.

Odată cu recomandările făcute, „în cadrul activității, polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto că ”este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către aceștia, în timpul conducerii unui vehicul aflat în mișcare”.


Distribuie articolul

You May Also Like