Zeci de milioane de lei pentru rețelele electrice din județul Galați

Distribuie articolul

Sucursala Galați a companiei Distribuție Energie Electrică România, anunță că pe parcursul acestui an vor exista 56 de lucrări de modernizare a rețelei electrice din județ, în principal a celei de joasă tensiune.

Conform unui raport prezentat la ultima ședință a Comisiei de dialog social din cadrul Prefecturii Galați, în anul 2022-2023, Sucursala Galați a realizat investiții de 43 de milioane de lei, peste planul de 42 de milioane asumat. Sumele investite au provenit, în cea mai mare parte, din fonduri proprii, dar au fost și fonduri europene de peste șapte milioane de lei.

În documentul semnat de directorul companiei Distribuție Energie Electrică România, Sergiu Mihai, se afirmă faptul că investițiile rețelei de curent au fost făcute în localitățile în care au fost înregistrate avarii, mai ales în cazul unor condiții meteo neprielnice. De asemenea, investițiile s-au realizat în joasă și medie tensiune, modernizarea posturilor de transformare, liniile electrice aeriene, grupurile de măsurare cu impact direct în alimentarea cu energie electrică a utilizatorilor vizând asigurarea unui nivel optim de tensiune, îmbunătățirea calității energiei electrice, reducerea numărului de deranjamente, reducerea pierderilor în rețele și mai ales, reducerea costurilor cu mentenanța. Localitățile unde s-au realizat modernizări: Galați și Tecuci, Matca, Munteni, Șendreni, Braniștea, Foltești Nămoloasa, Cișmele, Foltești, Schela, Brăhășești, Vânători, Nărtești și Slobozia Conachi.

Pentru următorii doi ani s-au planificat lucrări la rețeaua de joasă tensiune, care vizează în principal îmbunătățirea instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor și a căror valoare totală depășește 70 de milioane de lei.

În acest an va fi realizat proiectul „Modernizare RED 110 kV din zona Smârdan – Barboși – Filești – Liberty, modernizare și integrare în SCADA stația 110/20/6kV Filești, jud. Galați” care este finanțat din fonduri europene în valoare de 105 milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like