Wánjù chinezești sau oyuncaklar-urile turcești – jucării falsificate – nu vor mai invada piața românească, de Sărbători

Distribuie articolul

În luna cadourilor, Poliția de Frontieră împreună cu Autoritatea Vamală Română va derula operaţiunea „Pinocchio”, care vizează controale extinse privind traficul de jucării contrafăcute.

„La final de an, se importă cu 30% mai multe mărfuri contrafăcute care tranzitează România sau care sunt destinate pieţei interne, pentru a fi comercializate în „luna cadourilor”. De altfel, în primele zece luni ale acestui an, au fost reţinute un sfert de milion de jucării”, se arată într-un comunicat al Autorității Vamale Române.

Campania, intitulată ”Pinocchio”, după numele celebrei jucării care a fost luat ca simbol al  minciunii și falsului, va avea loc pe tot parcursul lunii decembrie și vizează verificări extinse privind traficul de jucării contrafăcute, în special pentru mărfurile din China şi Turcia. Asta după ce, în acest an, s-a constatat că peste 250 de mii de jucării aduse în România erau contrafăcute.

Nu este vorba de toate jucăriile importate din cele două țări enumerate ci doar de produsele care copiază integral branduri, mai mult sau mai puţin consacrate, jucăriile care sunt nişte falsuri
Chiar dacă sunt valorificate deseori la preţuri sub cele ale produselor originale, jucăriile contrafăcute dezamăgesc în primul rând prin calitatea inferioară şi nerespectarea standardelor de calitate şi siguranţă, punând deseori în pericol sănătatea copiilor”, după cum a precizat Vama Română.


Distribuie articolul

You May Also Like