Vigilență maximă: Poliția Locală, cu ochii pe mafia mărțișoarelor și zambilelor

Distribuie articolul

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale Galați desfășoară o serie de controale în zonele în care comercianții au scos la vânzare flori, mărţişoare, cadouri. Pe perioada verificărilor polițiștii locali vor urmări mai multe aspecte care țin de respectarea prevederilor legale privind desfășurarea activităților de comerț pe domeniul public.

”Oamenii legii vor aplica sancțiuni contravenționale pentru: lipsa licenței de comerț stradal, ocuparea domeniului public fără achitarea taxelor și autorizațiilor legale, precum și pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, act normativ care are ca măsură complementară confiscarea mărfii. Valoarea sancțiunilor variază între 200 și 1.000 lei (conform prevederilor HCL 260/2018), în timp ce pentru încălcarea Legii 12/1990, pentru persoanele fizice amenzile sunt cuprinse între 500 și 5.000 lei, iar pentru cele juridice între 2.000 și 20.000 lei”, informează Poliția Locală Galați.

Tot în această perioadă, conform prevederilor HCL 728/2017, polițiștii locali vor aplica sancțiuni pentru: nerespectarea prevederilor prevăzute în licența de ocupare a domeniului public, neîntreținerea curățeniei în zona aferentă desfășurării activității, depozitarea produselor ce fac obiectul comercializării sau a ambalajelor de orice fel pe domeniul public, realizarea de racorduri sau branșamente improvizate la rețelele de utilități publice.

”În aceste situații sancțiunile sunt cuprinse între 2.000 și 3.000 lei. Mai trebuie precizat că, în cazul în care agenții economici/comercianții refuză nejustificat să se supună controlului sau refuză să prezinte actele solicitate de organele de control, ori să se prezinte cu acestea, în baza unei invitații scrise, vor fi sancționați cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei”, mai precizează Poliția Locală Galați.

Trebuie menționat că, desfășurarea de activități pe domeniul public fără a deține licență, se sancționează cu amendă de la 3.000 la 5.000 lei.

FOTO: Poliția Locală Galați


Distribuie articolul

You May Also Like