Nu mai sunt locuri la secția ATI COVID a Spitalului Județean Galați. Niciun pacient nu este vaccinat

Distribuie articolul


Nu mai sunt locuri la secția ATI COVID a Spitalului Județean Galați. Paturile sunt ocupate cu pacienți în stare gravă care nu au fost vaccinați anti-COVID 19, anunță reprezentanții unității medicale.


Secția ATI COVID a Spitalului Județean Galați are nouă paturi. În prezent, toate sunt ocupate de pacienți nevaccinați.


„Toate cele 9 paturi din Secția ATI COVID sunt ocupate cu pacienți în stare critică, care necesită fie incubație, fie ventilație non invazivă sau oxigen la flux crescut. De asemenea, avem 12 pacienți la etajul 1 la Secția COVID care nu necesită internare în secția ATI COVID. (…) În momentul în care numărul cazurilor care necesită internare la ATI COVID va crește, vom suplimenta paturile, progresiv, astfel încât să facem față tuturor solicitărilor. Putem să suplimentăm cu încă trei paturi. Pacienții în secția ATI COVID sunt mai tineri. Cel mai tânăr are 37 de ani. Au mai puține afecțiuni asociate comparativ cu pacienții din celălalt val. De asemenea, toți pacienții sunt nevaccinați”, a declarat Violeta Sapira.


Numărul de persoane infectate a crescut de șapte ori în ultimele zile în comparație cu luna iulie.


„În doar șapte zile, luna aceasta, s-au înregistrat 178 de cazuri, ceea ce înseamnă jumătate din numărul total al lunii august. Comparativ cu luna iulie, sunt de șapte ori mai multe îmbolnăviri. În acest moment avem 14 paturi pentru adulți la terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19: 9 la Spitalul Județean și 5 la maternitate. De asemenea, sunt șapte pentru copii la Spitalul de Pediatrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Teodora Diaconița.


În ultimele zile a crescut foarte mult și numărul de apeluri de la serviciul de ambulanță.


„În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri a crescut vertiginos, chiar s-a triplat. Vorbim, în general, de pacienți care nu sunt foarte grav inițial, dar care se agraveză pe parcursul spitalizării. Pacienți cu o medie de vîrstă mai mică, 40-50 de ani. Apar și vaccinați, care au făcut boala după vaccinare. Asta arată că anticorpii au scăzut foarte mult. Ele sunt mai grave pentru că acești pacienți sunt cei imunodeprimați, cu boli autoimune, deci cei cu risc. Ne așteptăm la o creștere și mai mare având în vedere relaxarea din timpul verii, dat fiind că încep și școlile cu prezență fizică. Secțiile de reaminare sunt pline, activitatea nostră a crescut foarte mult”, a explicat Mihai Polinschi, de la Serviciul Județean de Ambulanță.


În ultimele 24 de ore, la Galați au fost înregistrate 26 de persoane infectate și un deces.

De la începutul pandemiei, 28.118 de gălățeni s-au infectat și 960 au murit.


Distribuie articolul

You May Also Like