Vernisajul expoziției „Dimensiuni: Otilia Boeru” debutează mâine la Muzeul de Artă Vizuală din Galați

Distribuie articolul

Muzeul de Artă Vizuală din Galați găzduiește începând de mâine, de la ora 18:00, vernisajul expoziției personale „Dimensiuni: Otilia Boeru”. Expoziția se va desfășura până pe data de 10 decembrie și va aduce în prim-plan creațiile artistice unice ale Otiliei Boeru, iar artistul însuși va fi prezent la eveniment.

Curatorul expoziției, Mădălina Ionașcu, a evidențiat faptul că compozițiile expuse explorează dimensiunile obiective, digitale și chiar imaginare, generând noi idei sau blocaje, adesea într-o interacțiune antiteză. Elementele compoziționale sunt predefinite, iar artista aduce în lumina reflectoarelor elemente „invizibile”, cum ar fi scamele, firele de diverse origini, praf, benzi adezive de texturi diferite și suprafețe țesute, oferind consistență și adâncime lucrărilor sale.

Un element de referință în această expoziție este reprezentat de instrumentul „crop”, care se materializează într-un fir de sârmă îmbrăcat într-o alternanță de fir alb și negru. Într-un contrast puternic cu programelor digitale, această linie devine esențială pentru conturarea definitivă a compoziției, accentuând o imagine miniaturală de selecție, adăugând densitate în zonele cu inserții.

Otilia Boeru este un artist vizual recunoscut, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, doctor în Arte Plastice și Decorative, lector universitar doctor și coordonator al programului de studiu Licență și Master la Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative și Design.


Distribuie articolul

You May Also Like