Un pas mic, un impact mare!

Distribuie articolul

Ia-ți inima în dinți și fă pasul către o viață fără deșeuri alături de noi”, este îndemnul pe care l-a lansat Agenția pentru Protecția Mediului Galați, în luna noiembrie, odată cu campania de colectare a deșeurilor, „Cu apele curate”, pentru această lună.

Dar iată care sunt pașii. Nu este deloc complicat, trebuie doar să-ți creezi un set de reguli de la care să nu te abați. Minimul necesar pentru o viață fără plastic nu e greu de obținut:

🔹Refuză să folosești plastic de unică folosință – cum ar fi tacâmurile, farfuriile, sticlele din plastic și paharele.

🔹Ia cu tine o sacoșă reutilizabilă tot timpul, nu doar atunci când mergi la cumpărături.

🔹Folosește un bidon de apă reutilizabil. Apă bem în fiecare zi, corect?

🔹Cumpără produse neambalate. Săculeți reutilizabili + produse vrac = cumpărături fără deșeuri.

🔹Fă-ți timp să gătești acasă. Mâncarea fast-food sau comandată este o mare producătoare de deșeuri și toate mesele lasă în urmă o pungă din plastic, mai multe ambalaje, tacâmuri și cutii mici pentru sosuri.

🔹Evită produsele ambalate inutil – pachete cu produse ambalate individual în plastic, fructe și legume în caserolă, brânzeturi sau mezeluri ambalate în plastic.

🔹Colectează separat toate ambalajele reciclabile din plastic pe care nu le-ai putut evita, pentru a le trimite către centrul de reciclare.

Astfel, important este să observăm toate ambalajele inutile pe care le ducem acasă alături de produsele de care avem nevoie în viața noastră și să căutăm alternative pentru ele.

#CuApeleCurate este implementat de Asociația MaiMultVerde împreună cu Lidl România pentru un viitor mai bun.


Distribuie articolul

You May Also Like