Verificare de pomană.Testele de salivă pentru elevi nu ajung la timp și dau rezultate greșite

Distribuie articolul

Testarea cu testele de salivă din școli se transformă în fiasco. Deși statul a plătit o grămadă de bani, testele nu sunt distribuite la timp, iar rezultatele sunt îndoielnice. Premierul Nicolae Ciucă a solicitat o verificare a achizițiilor de teste.

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, 91 de teste de salivă efectuate luni de elevii din România au avut rezultate pozitive. Totuși, doar 22 au fost confirmate RT-PCR, 38 au fost infirmate, iar pentru 31 încă se așteaptă rezultatul.

Testele de salivă trebuie să fie folosite luni și joi, dar problemele legate de furnizare au făcut ca numeroase școli să nu aibă teste în prima zi a săptămânii. De aceea, s-a decis schimbarea zilelor în care sunt testați copiii, dar doar pentru săptămâna în curs.

În plus, testele vin pe componente, iar angajații școlilor sunt nevoiți să lucreze peste program pentru a le asambla. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a promis profesorilor implicați în această activitate zile libere.

Testele ar putea ajunge subiect de scandal. Luni, premierul Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control să verifice achiziția testelor de salivă. Experții vor realiza o acțiune de documentare privind achizițiile de teste de salivă la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Foto: mediafax.ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns