Vaccinarea, un pas înainte, doi înapoi. Mai multe centre de vaccinare se închid, iar România renunță la o parte din dozele cuvenite

Distribuie articolul

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că mai multe centre de vaccinare vor fi închise sau vor avea programul modificat din cauza numărului redus de persoane care se imunizează. De asemenea, România va renunța, pentru moment, la o parte din vaccinurile care i se cuveneau, conform contractului.

Modificările vor fi făcute în baza rezultatelor evaluării eficienței centrelor de vaccinare fixă.

„În urma propunerilor primite de la DSP-uri în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar. Se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare și sunt închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare care aveau peste trei sau patru fluxuri la care activitatea era redusă. La nivelul fiecarui centru de vaccinare va fi afișat programul de lucru. Va fi actualizat programul centrului de vaccinare în platforma națională de programare a vaccinarii”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat tot marți că România a cerut suspendarea unui număr de doze de vaccin pentru a se evita formarea de stocuri. În loc de peste 7 milioane de doze, România va primi în iunie doar 2,6 milioane.

Conform informațiilor furnizate de Prefectura Galați, luni, 14 iunie, în județ au fost vaccinate 1.076 persoane (395 prima doză și 681 rapel). Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel județean este 184.648.


Distribuie articolul

You May Also Like