UPDATE: Umilitor! Locuințele de serviciu alocate medicilor din Galați arată deplorabil

Distribuie articolul

UPDATE

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a găsit vinovatul și l-a pedepsit aspru. Trofeul ”Acarul Păun” i-a revenit, de data aceasta, șefei Serviciului Fond Locativ din Primărie. ””Faptul că municipalitatea gălățeană dorește să facă tot posibilul să ofere locuințe de serviciu specialiștilor care își desfășoară activitatea în orașul nostru este un act de normalitate.

Faptul că aceste locuințe de serviciu, care nu au apucat să intre în programul de igienizare și reparații după ce au fost eliberate de către foștii chiriași, au ajuns să fie prezentate ca fiind bune de locuit, reprezintă ori rea credință ori incompetență din parte funcționarilor publici care au creat această situație. Drept pentru care astăzi șefa serviciului Fond Locativ a fost demisă. Administrația și municipiul Galați au nevoie de profesioniști și specialiști în toate domeniile, iar sprijinul nostru în vederea atragerii lor către orașul nostru nu se va opri aici și nici nu se va împiedica de incompetență sau rele intenții. Prezint public scuzele mele medicilor pentru situația creată și sper ca pe viitor să nu ne mai confruntăm cu astfel de cazuri”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu, într-o declarație de presă.

 

–––––––––––

Oglindă, oglinjoară, am descoperit cel mai nașpa apartament din țară. Se află la Galați, aparține Primăriei și ar trebui să fie folosit ca locuință de serviciu de medicii de la Spitalul de Psihiatrie. Spunem că ar fi trebuit pentru că oamenii s-au speriat când l-au văzut și i-au transmis Primăriei să și-l bage fix în igienizare.

Imaginile scandaloase au apărut marți pe rețelele de socializare. În fotografii sunt două apartamente din Micro 20 care au fost atribuite medicilor de la Spitalul de Psihiatrie. Locuințele nu au uși, geamuri, iar în camere și la baie este foarte multă mizerie.

„După îndelungi așteptări, de peste un an, conform legii, în sfârșit, Spitalul de Psihiatrie Galați primește prin marea bunăvoință a Primăriei, două apartamente destinate locuinței medicilor. Este vorba de unul cu patru camere și altul cu o cameră. Deși inițial au existat cinci medici, care nu au, nu  sunt din localitate, s-au aprobat cu mare greutate doar două locuințe de serviciu. La predare-primire, Primăria a menționat că  sunt în stare foarte bună. Las la aprecierea dumneavoastră această stare foarte bună și mai las la aprecierea dumneavoastră „respectul” și preocuparea Primăriei Galați pentru medicii din spitalele din zonă. Aș putea spune chiar că este bătaie de joc și un gest ostentativ din partea edililor fiindcă am „îndrăznit” să le cerem așa ceva”, a scris pe Facebook, un medic de la Spitalul de Psihiatrie Galați.

Primăria spune că locuințele au fost ocupate până de curând de chiriași cu probleme financiare. De aceea, apartamentele arată deplorabil. Reprezentanții municipalității mai anunță că locuințele pentru medici vor fi igienizate.

„Prin Hotărâre de Consiliu Local aceste apartamente au fost date în administrarea Spitalului de Psihiatrie din Galați cu aproximativ trei luni în urmă. Din informațiile pe care le avem până în prezent nici măcar contractul de dare în administrare către unitatea spitalicească nu a fost încă semnat. Până la momentul în care se dau în folosință apartamentele mai sunt pași de urmat, inclusiv o igienizare. Probabil igienizarea va fi făcută de Primăria Municipiului Galați”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Apartamentele au fost transformate în locuințe de serviciu anul acesta.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns