UPDATE: O cisternă GPL a blocat traficul rutier și feroviar în dreptul localității gălățene Traian

Distribuie articolul

UPDATE:

Sute de persoane din localitatea Traian au fost evacuate ca măsură preventivă. Potrivit informațiilor ISU, 500 de localnici din 200 de gospodării au fost nevoiți să plece de acasă. Oamenii au fost duși în diverse spații din sat sau la rude. Intervenția pompierilor la cisterna cu gaz va mai dura câteva ore. La fața locului au ajuns încă două autospeciale ale ISU Galați și Brăila. Traficul auto și cel feroviar rămân închise. Mașinile sunt nevoite să ocolească zona pe câmp, pe un drum neasfaltat.

——————————-

 

Este pericol de explozie pe DN25 din cauza unei cisterne GPL.

Șoseaua este închisă în localitatea Traian iar traficul se desfășoară pe o variantă ocolitoare stabilită de polițiștii de la Serviciul Rutier.

De asemenea, din motive de siguranță, în zonă a fost închis traficul feroviar. Duminică dimineață, cisterna GPL se deplasa pe DN25 între Galați și Tecuci.

O defecțiune a unei supape a rezervorului de gaz l-a determinat pe șoferul autospecialei să sune la 112. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ISU. Pompierii au decis să mute autocisterna pe câmp, la distanță de șosea și de casele din localitatea Traian.

„Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 și dirijată pe o pășune, la o distanță de 1 km de șosea și de zona locuită, accesul fiind restricționat în zonă. La fața locului au ajuns 2 autospeciale de la ISU, pompierii acționează preventiv. Potrivit procedurilor, în asfel de cazuri se instituie o zonă de siguranță în jurul cisternei după care se analizează posibilitatea de transvazare, adică trecerea combustibilului în altă cisternă, sau de purjare, ceea ce înseamnă eliberarea controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiții de siguranță combustibilul”, a declarat Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Mașinile care circulă prin zonă sunt dirijate pe o variantă ocolitoare. Trenurile, însă, vor avea întârzieri importante. Situația va reveni la normal doar după ce pompierii vor stabili că nu mai există risc de explozie.

 

sursa foto: ISU Galați


Distribuie articolul

You May Also Like