UPDATE: Incident la benzinăria de pe strada Saturn: una dintre pompele de alimentare cu combustibil a explodat

Distribuie articolul

UPDATE: Explozia de la benzinăria de pe strada Saturn s-a produs din cauza unui șofer care a turnat benzină într-un bidon de plastic. Pompierii care au ajuns la fața locului au analizat pompa afectată și au constatat că o acumulare de gaze a provocat incidentul. După ce au urmărit înregistrarea de pe camera de supraveghere din interiorul benzinăriei, specialiștii au aflat care este sursa acumulării de gaze: cu câteva minute înainte de explozie, o persoană a umplut cu benzină un bidon de plastic. Filmarea arată că șoferul pleacă după ce umple recipientul de plastic iar explozia se produce câteva minute mai târziu, în momentul în care o altă mașină încearcă să alimenteze la aceeași pompă.

Pentru că a permis alimentarea în recipienți neconformi, agentul economic care deține stația PECO a fost amendat de pompieri cu o mie de lei. Pagubele vor fi imputate șoferului care a alimentat în bidon de plastic. Acesta este căutat de Poliție, în baza imaginilor de pe camera de supraveghere.

––––

Explozia s-a produs în jurul orei 11.00 la o stație de alimentare cu carburanți de pe strada Saturn. Din cauze încă necunoscute, capacul metalic al unei pompe de benzină a fost proiectat în aer și a lovit un autoturism care alimenta. Din fericire, nu s-au înregistrat victime iar mașina nu a fost avariată grav.

Incidentul nu a fost anunțat pe canalele oficiale iar polițiștii și pompierii au aflat despre explozie de pe rețelele de socializare. IPJ a deplasat în zonă un echipaj de la Secția 2 Poliție iar pompierii vor trimite la fața locului o echipă care va stabili cauzele producerii exploziei.

„Nu a fost înregistrat nici un apel la numărul unic de urgență 112, nu am trimis în zonă echipa de intervenție, pompieri sau SMURD. Suntem pregătiți să intervenim, dacă se confirmă vom trimite o echipă la fața locului pentru a face verificări. În funcție de ceea ce vom descoperi acolo, putem stabili și sancțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Din rațiuni de securitate, stația de alimentare de pe strada Saturn va râmâne închisă până la finalizarea cercetărilor.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns