„Universul cunoașterii prin lectură” aduce 156 de elevi din mediul rural la Galați

Distribuie articolul

În acest weekend, Galațiul va găzdui etapa națională a Concursului „Universul cunoașterii prin lectură”, dedicat elevilor din mediul rural. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați, competiția, ajunsă la a zecea ediție, se desfășoară între 14 și 16 iunie și reunește 156 de elevi din 38 de județe.

ISJ Galați subliniază că scopul acestui eveniment este de a oferi șanse egale tuturor elevilor și de a promova excelența în educație. Cei 156 de elevi, veniți din toate colțurile țării cu ghiozdanele pline de cărți și inimile pline de speranță, vor arăta că lectura nu este doar o activitate de weekend, ci o punte spre cunoaștere și excelență.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, la ora 17:00, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”. Sâmbătă, se va desfășura proba scrisă la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, la ora 9:00, tot la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.

Reprezentanții ISJ Galați declară: „Concursul, dedicat elevilor din mediul rural, aduce la Galați tineri talentați din întreaga țară, o ocazie perfectă pentru a împărtăși pasiunea pentru lectură și de a lega noi prietenii.”

Primele ediții ale competiției au fost organizate de Școala Gimnazială „Vasile Burlui” din comuna Suceveni, județul Galați, care, în spiritul tradiției, trimite și în acest an un echipaj participant. Continuând să se implice, școala arată susținerea pentru inițiativă și dorința de a promova lectura.


Distribuie articolul

You May Also Like