Unioniștii gălățenii au primit INTERZIS la comemorarea Centenarului la Mărășești

Distribuie articolul

Aproximativ 5.000 de persoane au participat  la comemorarea Centenarului luptelor din Primul Război Mondial, la Mărășești.

Nu toți cei care au dorit să  asiste la ceremonie au și reușit, fiind  opriți de forțele de ordine. Mai precis, unioniștii din Galați care au mers la Mărășești au fost opriți să intre în perimetrul unde aveau loc manifestările.

„2018 e despre Basarabia”, „Un jurământ ne leagă, țara noastră nu-i întreagă”  sau  „Basarabia e România” sunt câteva dintre bannerele afișate de grupul de tineri unioniști.

Într-o situație asemănătoare s-au aflat și suporterii fostei campioane Oțelul Galați care nu au avut parte de o primire normală. Pe o pagină de Facebook, o gălățeancă  a relatat ce s-a întâmplat la Mărășești.

„Ne-am strâns și noi, trei mașini din Galați, să mergem la Mărășești, să fim măcar prezenți pentru eroii căzuți, să le aducem un omagiu. Pe drum… am fost opriți de două filtre de miliție și antitero în 200 de metri pentru că „sunteți de la galerie”; percheziție la mașini și bagaje, poze la buletine, totul fiind în regulă….
Ajunși mai devreme ne-am băgat la o terasă să mâncăm, să bem o bere…. vine ospătărița și ne spune că a venit un colonel și i-a zis doar nouă să nu ne mai dea bere, că suntem de la Galați de la galerie, că suntem nebuni și facem scandal. Plus non stop după noi, domnul din imagine ne-a filmat și pozat non stop.

Ce e asta frate??? Ce bătaie de joc e asta?

Drept cine ne luați? Zecilor de politicieni prezenți aseară, care fură țara asta, le faceți antemergătoare și îi păziți din banii noștri, iar pe noi care am ales să iubim un club și să susținem o echipă de fotbal ne tratați ca pe niste pușcăriași…”, a scris pe Facebook gălățeanca Țîru Simona.

Ceremonia a început la ora 20.00, odată cu sosirea președintelui Klaus Iohannis și a premierului Mihai Tudose. Președintele Iohannis a decorat drapelele de luptă a mai multor unități militare, continuatoare a celor care au luptat în Primul Război Mondial.

A urmat apoi o slujbă religioasă, pentru cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

În cadrul ceremoniei, au susținut discursuri președintele Klaus Iohannis, președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.  Printre invitați s-au aflat președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele PNL, Ludovic Orban, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, mai mulți miniștri și membri ai corpului diplomatic.

 


Distribuie articolul

You May Also Like