Un oraș roșu sub cod roșu!

Distribuie articolul

Căldură, mare, mon cher! Taman când ne plângeam că Galațiul a rămas fără căldură, a dat canicula peste noi. Și a dat tare! Ca să demonstreze că oricât am vrea, nu suntem pregătiți pentru nicio calamitate care lovește orașul. La 40 de grade Celsius, ambulanțele abia mai fac față solicitărilor, s-au înregistrat deja sute de apeluri la 112 și multe leșinuri, oamenii cedează în cutiile lor de beton, cele mai multe fără aer condiționat, ba chiar și fără apă potabilă! Iar cei care se încumetă pe străzi, că nu au încotro, constată din plin „beneficiile” unui oraș prosper.

În primul rând, nu avem autobuze! Avem niște căruțe cu motor și cu geamurile stricate – a se citi blocate – care circulă pe străzile din Galați, fără aer condiționat. Murim cu zile, între două stații, pentru că ne-am zgârcit să cumpărăm ieftin și la mâna a doua mijloace de transport în comun. Nu avem trenuri care să te apere de căldură: povestea cineva că a venit de la Cluj, 14 ore, într-un compartiment fără aer și fără posibilitatea de a deschide un geam: ferestrele erau etanșeizate! Mai punem și întârzierea anunțată de CFR tot din cauza caniculei și putem să murim liniștiți! Apoi, nu avem parcuri răcoroase – sunt pline de bălării – nici țâșnitori civilizate, care să te ajute să ajungi dintr-un punct în altul al orașului, nu avem terase dotate cu sisteme de climatizare care să contribuie la îmbunătățirea stării de confort.

Avem câteva puncte de prim ajutor, 8 la număr, în supermarketuri, prevăzute cu aer condiționat, rezerve de apă, tensiometre și calciu. Și semafoare care ne țin minute în șir cu ochii în soare, la propriu! Dacă ești cardiac, ai toate șansele să mori la datorie pe trotuar, așteptând să se facă verde. Mai avem câteva piscine, sub standarde, incapabile să primească toată mulțimea de copii aflată în vacanță și dornică să se răcorească! Și mult praf! Și pe străzi și în ochii noștri de contribuabili votanți doar cu PSD-ul! Problema e că nu avem nici suficiente locuri de veci, așa că hidratați-vă și nu vă agitați inutil în acest weekend, pentru că în Galați nu e bine nici să mori! Să vină ploaia!


Distribuie articolul

You May Also Like