Criză de apă în comunele din jurul Galațiului

Distribuie articolul

Situație paradoxală în județul nostru: în vreme ce localnicii de pe malul Siretului stau cu frica în sân de teama inundațiilor, cei din jurul municipiului Galați primesc apă cu porția, odată la două zile.

Pentru o bună parte din cei 4.000 de locuitori din Smârdan și cei 5.000 din Vânători, vara este acea perioadă a anului în care primesc apă cu program. Pe lângă faptul că izvoarele subterane sunt infestate cu nitriţi şi nitraţi, în perioada caldă consumul creşte foarte mult din cauza irigaţiilor, astfel încât se impune raționalizarea.

„Clienţii din satul Smârdan au apă de la 5.30 la 17.30, alternativ, o zi zona de nord, o zi zona de sud. Nu sunt probleme când plouă. De la începutul preluării în aria de operare am întâmpinat dificultăţi în asigurarea de apă atunci când populaţia consumă pentru irigarea grădinilor, spaţiilor verzi. În plus, sunt capacităţi limitate de captare în zonă. Am făcut un foraj de mare adâncime, am preluat zona Smârdan în anul 2014, celelalte sate din comuna Smârdan nu mai au probleme. Sperăm să rezolvăm în următorii ani şi problema celor 1.692 de clienţi din satul Smârdan”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt Apă Canal, Cornelia Arnăutu

Până când autoritățile vor reuși să rezolve problema, sătenilor nu le rămâne decât să păzească robinetul din curte și să-și facă provizii în butoaie, în puținele ore în care au noroc să le mai curgă apa.

Foto Mediafax


Distribuie articolul

You May Also Like