Un medic a fost prins în timp ce lua mită. Sesizarea a fost făcută prin telefon la serviciul telverde anticorupție

Distribuie articolul

A fost prins în flagrant în timp ce lua mită după o sesizare la Linia Telverde Anticorupție. Este vorba despre un medic de la Spitalul Municipal Tecuci. Acesta a fost prins de ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție în timp ce primea suma de 500 lei de la o persoană denunțătoare. În schimbul banilor, medicul i-a promis că nu va plăti taxele de spitalizare. Fapta a fost sesizată la Linia Telverde Anticorupție.

„Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au prins în flagrant, vineri, 20 octombrie a.c., un medic din cadrul spitalului municipal din Tecuci, în timp ce a primit cu titlu de mită suma de 500 lei de la o persoană denunțătoare. În schimbul banilor, medicul i-a promis că nu va plăti taxele aferente perioadei în care a fost spitalizată. Fapta a fost sesizată în jurul orei 09.30 la Linia Telverde Anticorupție 0800.806.806, acțiunea de prindere în flagrant fiind organizată cu maximă operativitate la numai 3 ore de la efectuarea apelului telefonic”, se arată într-un comunicat al DGA Galați.

Din cercetări a rezultat faptul că medicul i-a precizat denunțătorului că suma de bani solicitată reprezintă o atenție pentru mențiunile pe care le-a făcut în fișa de internare și în baza cărora aceasta nu va fi nevoită să plătească taxa de spitalizare. Medicul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.


Distribuie articolul

You May Also Like