Un agent de poliţie a fost prins în flagrant în timp ce primea mită

Distribuie articolul

Un agent de poliţie din Galaţi s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în timp ce primea mită. „Apărătorul legii” a primit 500 de euro pentru a introduce în penitenciar un telefon mobil și o cartelă SIM. Pentru fapta sa, polițistul ar putea trece de cealaltă parte a gratiilor.

Agentul de poliţie este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență, după ce a fost prins când lua mită. Flagrantul a fost realizat de Serviciul Județean Anticorupție.

„Miercuri, 7 martie a.c., ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au prins în flagrant un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Galați, în timp ce primea de la o persoană, suma de 500 euro, cu scopul de a-și trafica influența pe lângă lucrători ai unei unități penitenciare, în vederea introducerii unui telefon mobil și a unei cartele SIM în incinta acesteia”, se arată în comunicatul de presă al DGA.

Agentul de poliție are multe de explicat colegilor anchetatori, mai ales că nu se află la primul contact cu mita.

„Agentul de poliție este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și trafic de influență, după ce a solicitat și primit suma de 1500 de euro de la un martor denunțător aflat în stare de arest preventiv, cu scopul de a introduce în interiorul instituției două telefoane mobile și două cartele SIM. Ulterior, martorul denunțător a fost transferat într-o unitate de detenție și, cu ocazia discuțiilor purtate, agentul de poliție i-a promis introducerea unui telefon mobil în incintă, contra unei sume de bani neprecizată la acel moment, situație care a condus la acțiunea de flagrant organizată în cursul zilei de ieri”, a precizat DGA.

Agentul de poliție este cercetat sub control judiciar.


Distribuie articolul

You May Also Like