Traficanți de droguri de mare risc, prinși de polițiștii gălățeni. Opt persoane au fost reținute

Distribuie articolul


Mai mulți traficanți de droguri de mare risc au fost prinși de polițiștii și procurorii gălățeni de la DIICOT. Totul în cadrul unei ample acțiuni care a vizat două grupări bănuite de „trafic de droguri de mare risc și efectuare neautorizată de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive”.


În cadrul primului dosar, din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022, în județul Galați, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, a anunțat IPJ Galați.


Concret, în perioada ianuarie – 4 august 2022 „membrii grupului infracțional organizat ar fi efectuat operațiuni de procurare şi livrare de produse despre care ar fi știut că produc efecte psihoactive, respectiv cu privire la 1.047,85 de grame din compusul psihoactiv 3 – Chloromethcathinone (3-CMC)”.


În cadrul celui de-al doilea dosar, polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au prins, în flagrant delict, o persoană, după ce aceasta a comercializat 56 de comprimate de ecstasy. Ulterior, anchetatorii au făcut percheziții și au descoperit numeroase droguri.


„Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – august 2022, trei persoane ar fi acţionat în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, și ar fi procurat, cumpărat, deţinut, transportat şi vândut consumatorilor din județul Galați cel puţin 314 grame de substanţă solidă, sub formă de cristale conţinând compusul Chloromethcathinone (3 – CMC) și 137 de comprimate de ecstasy. În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate în cele două cauze, în județele Galați și Giurgiu, au fost descoperite și ridicate 33,55 grame de cannabis, 131 de comprimate ecstasy și diverse cantități de 3 – CMC, precum și 14.000 de euro și 20.220 de lei”, a precizat IPJ.


Opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate judecătorului cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns