FTB România anunță organizarea Adunării Generale Extraordinare la Galați

Distribuie articolul

Federația Tinerilor Basarabeni din România (FTB România) aduce în atenție organizarea Adunării Generale Extraordinare (AGE) în perioada 10-12 noiembrie, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Evenimentul se deschide mâine, începând cu ora 10:00, în Sala Senatului Universității. Invitați au fost rectorul Lucian-Puiu Georgescu, primarul Ionuț-Florin Pucheanu, prefectul Claudiu-Sorin Gavril și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Conform comunicatului, adunarea, condusă de președintele FTB România, Paula Bodlev, își propune să identifice și să soluționeze problemele cu care se confruntă tinerii basarabeni din România. Membrii Federației vizează stabilirea unor direcții de acțiune pentru a facilita comunicarea la nivel național între comunitățile de basarabeni și autoritățile centrale și locale.

Pe lângă aceste teme, discuțiile vor aborda situația actuală a elevilor și studenților basarabeni în România, concentrându-se pe adaptare și modalități de optimizare a procesului de integrare și studii. Vor fi analizate și noile prevederi legislative în vigoare începând cu 3 septembrie de anul curent.

Reamintim că FTB România, reprezentant al intereselor tinerilor basarabeni începând cu 2021, s-a autodefinit în acești ani ca un promotor al aspirațiilor pentru construirea unui viitor prosper pentru această comunitate. Federația își dedică eforturile susținerii și promovării tinerilor basarabeni în România.

Comunicat AGE Galați.docx (1)


Distribuie articolul

You May Also Like