Teoretic, am scăpat de o parte din birocrația fiscală: instituțiile nu mai au voie să ceara cetățeanului o serie de acte

Distribuie articolul

Din această lună, potrivit Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați contribuabilii pot obține adeverința de venit, cazierul fiscal, certificatul de atestare fiscală precum și alte documente, online, prin Spațiul Privat Virtual (SPV), pus la dispoziție de Ministerul Finanțelor/ANAF,. Documentele fiscale se pot solicita accesând secțiunea Solicitări/ Eliberare documente, din SPV. De asemenea, salariații pot verifica modul în care angajatorii le declară contribuțiile sociale, accesând în SPV secțiunea Solicitări/Informații și selectând la Tip document „D112Contrib”.

După transmiterea cererilor, documentele solicitate se primesc în secțiunea Mesaje din SPV, în format PDF având atașată semnătura electronică digitală calificată a Ministerului Finanțelor și se deschid accesând PDF-ul din coloana Descărcare document.

„Persoana fizică sau juridică NU mai are obligația depunerii certificatului, adeverinței sau documentului respectiv”atunci când i se solicită de către instituțiile statului, după cum precizează AJFP Galați.

Pentru eficientizarea activităților instituționale și evitarea deplasării contribuabililor la sediile unităților fiscale, instituția gălățeană recomandă utilizarea serviciilor electronice puse la dispoziție gratuit de ANAF.


Distribuie articolul

You May Also Like