Summer is coming: numeroși gălățeni nu au centrale termice de apartament

Distribuie articolul

Sistemul centralizat de termoficare din Galați a murit deși Primăria nu a prezentat un certificat de deces și nici nu a organizat ceremoniile creștinești. Este o realitate pe care nimeni nu o contestă, nici măcar gălățenii care stau în apartamente neîncălzite. Unii dintre ei dârdâie în așteptarea ajutoarelor financiare promise de Primărie pentru achiziționarea de surse de încălzire.

Conform statisticilor, de la începutul programului (2017), municipalitatea gălățeană a dat peste 12.000 de ajutoare gălățenilor care își cumpără centrale termice. În acest sezon rece, până la jumătatea lunii ianuarie (și până la jumătatea iernii) aproape 4.300 de gălățeni au depus cerere pentru a intra în programul Primăriei Galați de subvenționare a centralelor termice. Dosarele au fost primite la centrele municipalității deschise în acest scop. Până în prezent au fost emise dispoziții de plată pentru circa 4.200 de cereri, iar în trei sferturi dintre cazuri subvenția a fost achitată. Asta ar putea fi o veste relativ bună dacă benefciarul nu ar fi obligat să se lupte și cu procedurile impuse de societatea care montează centrala. Uite așa mărțișorul bate la ușă și încep discuțiile despre apa caldă, despre plajă…

Primăria Galați acordă o subvenție de 3.000 de lei fiecărui abonat la sistemul centralizat de termoficare care se debranșează și își achiziționează centrale termice ori electrice, panouri radiante, calorifere ori boilere sau orice sistem alternativ de încălzire a locuinței și producere a apei calde. Ajutorul nu poate fi accesat de gălățenii beneficiari ai programului de modernizare a celor 24 de puncte termice de cartier.


Distribuie articolul

You May Also Like