Subiectele de la BAC au ajuns pe internet la scurt timp după redistribuire

Distribuie articolul

Astăzi, în toată țara, a început examenul de Bacalaureat cu proba scrisă la Limba și literatura română. În Gorj, subiectele au apărut pe internet la puțin timp după ora 9, momentul în care acestea au fost distribuite în sălile de examen. Site-ul stirileprotv.ro a publicat fotografiile cu subiectele la ora 9:20, în contextul în care elevii finalizează proba la ora 12:00.

Inspectoratul Școlar Gorj a demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele acestui incident, conform declarațiilor reprezentanților instituției. Documentele care par a fi fost fotografiate cu o cameră de corp prezintă subiectele cu watermark-ul „Gorj – 2783”, iar cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului.

Varianta cu numărul 2 a fost cea care a picat la examen. La subiectul I, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe bazate pe un text suport de Gabriel Dimisianu. La subiectul II, elevii au trebuit să explice rolul notațiilor autorului într-un text de piesă de teatru de Gh. Ciprian.

Subiectul III a cerut redactarea unui eseu despre particularitățile unei nuvele studiate. Aceste subiecte sunt destinate profilului real.

Inspectoratul Școlar Gorj investighează acum modul în care subiectele au ajuns pe internet, cu scopul de a lua măsurile necesare pentru a preveni astfel de situații în viitor.


Distribuie articolul

You May Also Like