Strada Domnească din Centru până pe Gării va fi modernizată. Află AICI transformările pregătite de autorități

Distribuie articolul

Sectorul străzii Domnească cuprins între Biserica Greacă și Biserica Catolică (strada Gării) va fi modernizat, anunță Primăria Galați. Strada va avea elemente retro și moderne, piste pentru bicicliști și o alee a celebrităților (stele pe asfalt).

Potrivit Primăriei, în proiect sunt prevăzute în principal lucrări de modernizare și reabilitare ale carosabilului și trotuarelor, refacerea zonei din fața Teatrului Dramatic, reconfigurarea și modernizarea spațiilor verzi, sisteme de irigații automatizate, piste pentru bicicliști, bănci și coșuri de gunoi, iluminat public de tip led, amenajarea de elemente tip „Aleea Celebrităților – Walk of Fame” pentru circa 150 de personalități marcante ale Galațiului.

În weekend, strada va fi folosită doar de pietoni, astfel încât se va realiza o alee pietonală între faleza Dunării și strada Gării. În intersecțiile de pe traseu se vor monta stâlpi retractabili automați, cu acționare electrică sau hidraulică, care vor bloca accesul mașinilor.

Valoarea totală a investiției ce vizează modernizarea străzii Domnească este de 21.782.244 lei, iar lucrările vor demara după reabilitarea rețelei de apă pe segmentul str. Eroilor – str. Gării, precizează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns