E numit aurul din bucătărie nu doar datorită culorii sale, ci și multiplelor beneficii pe care le are pentru sănătatea noastră.
Ceaiul de ghimbir este puternic aromat și are tot atâtea calități ca și rădăcina din care este extras. Pentru a păstra cât mai multe dintre acestea, este de preferat să realizați infuzia folosind ghimbir ras, decât pliculețele cu ceai din comerț.
Răceala se vindecă mai repede
Ceaiul de ghimbir este în top 10 cele mai recomandate remedii pentru răceală și gripă. Acest lucru se datorează conținutului foarte mare de antioxidanți.
Luptă cu bacteriile și virusurile, este expectorant și antifebril.
Ceaiul de ghimbir decongestionează nasul și sinusurile, calmează durerea în gât, scade febra și este un foarte bun tonic, îmbunătățind starea generală a organismului.
Un sistem imunitar mai puternic
Ceaiul de ghimbir întărește sistemul imunitar prin concentrația de antioxidanți și substanțe active.
Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu şi magneziu și vitaminele B6, C şi D.
Este important să știi că ghimbirul reduce semnificativ stresul și oboseala, unii dintre cei mai mari dușmani ai unui sistem imunitar sănătos.
Pe durata sezonului rece, este recomandat să adaugăm 2 lingurițe de suc de lămâie în ceaiul de ghimbir.