Statul va compensa facturile la energia electrică și la gaz. Detalii, AICI

Distribuie articolul

Statul român vrea să compenseze energia electrică cu 18 bani/kWh și 25% din factura de gaz. Anunțul a fost făcut miercuri, la finalul ședinței de Guvern, de ministrul Energiei Virgil Popescu.

Proiectul de OUG a fost analizat în ședința de Guvern de miercuri. Miniștrii au decis că în cazul consumatorilor casnici va fi acordată o subvenție de 18 bani/kWh la factura de energie electrică. La factura de gaz, compensația va fi în proporție de 25% din valoarea totală a facturii.

Potrivit ministrului Energiei Virgil Popescu subvenția la energia electrică va fi acordată celor ce consumă lunar între 30 și 200 kWh. Aproximativ 13 milioane de români vor beneficia de această măsură, estimează ministrul.
În ceea ce privește gazele, compensarea de 25% va fi primită de cei care au cel mult un apartament cu patru camere sau o casă de 120 de mp. Aproximativ 3,5 milioane de gospodării îndeplinesc condiția, a anunțat Virgil Popescu.

Pentru a beneficia de ajutorul statului, românii nu trebuie să facă nimic deoarece furnizorii vor face demersurile necesare prin intermediul administrațiilor fiscale, pentru a primii banii de la Guvern. Forma finală a OUG va fi stabilită săptămâna viitoare și îi va cuprinde și pe cinsumatorii economici. Măsura s-ar putea aplica de la 1 noiembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns