Statul ar putea plăti 10 teste angajaților nevaccinați. Se discută și despre introducerea testelor de anticorpi în certificatul verde

Distribuie articolul


Deputații din Comisia de Sănătate au decis că statul va plăti cel mult 10 teste fiecărui angajat, la stat sau la privat, care refuză să se vaccineze. Oferta este valabilă doar pentru 30 de zile, au mai stabilit deputații. Ca să intre în vigoare, propunerea validată de comisie trebuie să fie aprobată și în plenul Camerei Deputaților.


Marți, membrii Comisiei de Sănătate au acceptat să introducă și testele gratuite pe lista cu documente acceptate pentru intrarea la locul de muncă. Astfel, dacă nu au certificat verde cu dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, angajații pot primi de la stat până la 10 teste fiecare. A

cestea sunt gratuite, se acordă în domeniile de stat și privat și sunt valabile doar 30 de zile, au decis deputații.


Amendamente la regulamentul privind certificatul verde mai pot fi depuse și în următoarele zile urmând ca la final deputații să aprobe proiectul în întregime. Alți deputați au solicitat ca pe lângă vaccinare, testare și trecerea prin boală să fie acceptate și testele de anticorpi.

Altfel spus, asimptomaticii sau cei care nu au declarat boala ar putea să obţină un certificat verde.

Totuși varianta nu a fost acceptată deoarece specialiștii consideră că nu există „o dovadă științifică” care să sprijine acest argument.

Foto: cursdeguvernare


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns