Stație nouă de pompare a apei potabile în zona de nord a municipiului Galați

Distribuie articolul

𝗔 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗽𝘂𝘀𝗮 𝗶𝗻 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗽𝗮 𝗽𝗼𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮 (𝗦𝗣 𝗧𝗿𝗮𝗶𝗮𝗻) 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗶𝗺𝗯𝘂𝗻𝗮𝘁𝗮𝘁𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗮 𝗮𝗽𝗲𝗶 𝗽𝗼𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗻𝗼𝗿𝗱 𝗮 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗚𝗮𝗹𝗮ț𝗶

Societatea APĂ CANAL S.A. Galați informează că a fost pusă în funcțiune stația de pompare apă potabilă (SP Traian) amplasată în Bulevardul G. Coșbuc, colț cu Drumul de Centură (zona Transurb).

Această investiție a fost realizată în cadrul Contractului de lucrări GL-CL-01 – Alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Galați și Smârdan, din Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați, în perioada 2014 – 2020 și are ca scop îmbunătățirea regimului de presiune în zona de nord a municipiului Galați.

S-a avut în vedere necesitatea asigurării parametrilor de calitate ai apei potabile (debit și presiune) în condițiile dezvoltării continue a zonei.

Stația subterană de pompare și ridicare a presiunii este echipată cu electropompe de mare capacitate și echipamente de monitorizare, parametrii de funcționare fiind transmiși la distanță, integrați și monitorizați în programul noului Dispecerat SCADA Regional.

Perioada de tranziție a sistemului de alimentare cu apă potabilă de la modul de funcționare de până acum la cel de funcționare prin intermediul noii stații va fi de aproximativ o săptămână.

La acest moment se efectuează reglaje în rețea și teste privind transmiterea parametrilor funcționali (debit, presiune etc).

SC APĂ CANAL SA Galați solicită clienților din zonă să comunice la Dispecerat (telefon 0236.473380 int.133, 24/24h, 7/7 zile) orice eventuală anomalie sesizată privind debitul și presiunea apei potabile în acest interval.

Echipele societății sunt pregătite să intervină, vor verifica și efectua reglajele necesare în regim de urgență și se va monitoriza permanent calitatea apei în zonă.

APA CANAL S.A. Galați continuă astfel eforturile pentru modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă din municipiul Galați, cu impact semnificativ în îmbunătățirea calității și siguranței serviciului.

 


Distribuie articolul

You May Also Like