Start unui weekend plin de evenimente culturale!

Distribuie articolul

Casa de Cultură a Studenților din Galați găzduiește cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național Studențesc de Muzică Rock „S’Live Rock”, ce are loc astăzi și mâine la Daily Pub, începând cu ora 18:00. Festivalul, non-competitiv, își propune să stimuleze schimbul cultural și de experiență artistică între tinerii interpreți de muzică rock. Intrarea la spectacole este liberă.

Astăzi, scenele vor fi animate de trupele gălățene Reflamed, Reborn in March, Etajul 11 și Cutia Neagră, în timp ce mâine vor fi prezenți formațiile Inside (Iași), Beauty and the Rat (Iași), Among the Filters (București) și The Schnitzels (București), care va lansa albumul „Phantasmagore”.


În paralel, mâine, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas Galați (Str. Domnească 45), va avea loc un dialog cu Alex Olteanu și Doru Căstăian, eveniment cu intrare liberă, dedicat romanului câștigător al Concursului de Debut al Editurii Polirom – 2023, „Scurt tratat despre animalele care lucrează de acasă”.

Romanul explorează viața lui Andrei, blocat într-un job monoton, în căutarea afectivității într-un cadru predominant online. Dialogul va fi condus de Alex Olteanu, prozator și scenarist, debutant cu povestirea „A Professional Loser” în revista „Revista de Povestiri”.

 


Tot mâine, de la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” vă invită la spectacolul „Domnul Kolpert”, regizat de Cătălin Vasiliu, o comedie neagră ce explorează limitele adevărului și minciunii, prezentând personaje cu schimbări imprevizibile și acțiuni absurde. Menționăm că acest spectacol nu este recomandat persoanelor sub 16 ani, iar biletele pot fi cumpărate online .

 


În aceeași seară, începând cu ora 19:00, la Festivalul Internațional „Leonard”, va avea loc un recital pentru vioară și pian susținut de Conf. Univ. Dr. Raluca Dobre (vioară) și Lect. Univ. Dr. Edit Arva (pian) de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Bilete, la fel, se pot cumpăra online sau în incinta teatrului.

 


Și pentru iubitorii de muzică folk-rock ambiental, Bucium va susține un concert acustic la Versus Pub Galați, începând cu ora 20:00. Trupa se remarcă prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe și instrumente tradiționale, aducând în spectacol un mix de tradiție și progresiv, o călătorie sonoră plină de energie și emoție. Biletele se achiziționează online.

 


Distribuie articolul

You May Also Like