Start la investiții într-o nouă serie de titluri de stat Tezaur, pentru persoane fizice

Distribuie articolul

Românii pot cumpăra, începând din această săptămână, titluri de stat Tezaur cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%, după cum informează Ministerul Finanţelor.
Titlurile de stat pot fi cumpărate timp de o lună de zile, între 8 iulie şi 8 august online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Între 8 iulie şi 9 august, titlurile de stat pot fi achiziţionate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, între 8 iulie şi 8 august în mediul urban şi între 8 iulie şi 7 august în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.
Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont Junior„, se menţionează în comunicat.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.


Distribuie articolul

You May Also Like