Seria celebră ”BD”, de pe marele ecran, revine, în variantă MADR: A început acțiunea 3 – „Pepenele românesc”!

Distribuie articolul

Oficiul Fitosanitar Galați ne informează că, structura centrală – Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF), a anunțat începând de luni, 8 iulie, o nouă campanie de verificări în teritoriu la produsele agricole. Acţiunile de control sunt demarate pentru determinarea reziduurilor de pesticide la legumele şi fructele proaspete de sezon, în vederea respectării prevederilor legale în domeniu, după cum s-a stabilit, duminică, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)

Potrivit informării, după acţiunile „Cireaşa şi Căpşuna” desfăşurate în perioada 30 mai – 5 iulie, ANF a denumit noua operaţiune de control tematic „Pepenele românesc”

Noul program se va derula în perioada 8 iulie – 31 august. „Numărul de probe prelevate prin Programul Naţional de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate, iar eşantioanele vor fi colectate atât din pieţele bucureştene, cât şi din fiecare reşedinţă de judeţ, în vederea analizării acestora”, după cum a transmis MADR în comunicatul de debut.
De fapt, ANF, în cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din fructe şi legume pentru anul 2024, a suplimentat cu 42% probele de legume şi fructe din producţia autohtonă ce vor fi verificate în perioada 20 mai – 31 august, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023.
În plus, faţă de această suplimentare, ANF a planificat mai multe controale tematice la fructele de sezon care urmăresc respectarea legislaţiei în vigoare şi sancţionarea abaterilor. De asemenea, se vor lua toate măsurile necesare pentru aprovizionarea populaţiei cu o gamă largă de legume şi fructe de sezon, care să corespundă atât din punct de vedere al calităţii şi conformităţii cu standardele de comercializare, cât şi din punct de vedere al nivelurilor maxime admise de reziduuri de pesticide.


Distribuie articolul

You May Also Like