Specialiștii Căilor Ferate se reunesc la „Siguranța angajatului în domeniul feroviar din România”

Distribuie articolul

Carieră Feroviară în România organizează, la București, miercuri, 21 februarie, ora 9:30, evenimentul ”Siguranța angajatului în domeniul feroviar din România”.

Acest eveniment are loc în contextul în care se observă necesitatea unei standardizări în domeniul feroviar a echipamentelor de protecție în functie de activitate, prin alinierea la normele internaționale, și respectarea normelor de protecție a muncii și legislației în vigoare.

Prin acest eveniment, se dorește creșterea gradului de conștientizare din cadrul companiilor și instituțiilor care activează în domeniul feroviar în legătură cu importanța alegerii corecte a echipamentelor de protecție din trei perspective:

Legislativă

– orice accident cauzat de un echipament necorespunzător sau inadecvat activitatii atrage responsabilitatea legală a ANGAJATORULUI.

Economică:

– asigurarea unei gestiuni mai bune a bugetului prin achiziția unor echipamente de protecție adecvate și calitative în locul unora ieftine și de calitate/proveniența îndoielnică;

– alegerea unui echipament adecvat activității poate duce la cresterea productivității de până la 30 % și poate influența pozitiv performanța financiară a societății.

Organizatorică și logistică:

– problemele cu echipamentele ieftine, care necesită înlocuire periodică, duc la pierdere de timp în departamentele de achiziții, SSM, contabil și, până la substituirea lor, în timpul efectiv de muncă al angajatului.

Potrivit organizatorilor, printre subiectele care se vor aborda, se numără:

  • HUSARE – Human Safe Railway in Europe – Siguranţa umană în transportul feroviar din Europa
  • Standardul SR EN ISO 20471:2013 și aplicabilitatea sa în domeniul feroviar
  • Alegerea corectă a echipamentului de protecție și beneficiile rezultate de aici
  • Importanța calității echipamentelor de protecție și cum se traduce aceasta în câștiguri pentru societate
  • Relația dintre departamentele SSM – Achiziții în asigurarea unui echipament de protecție calitativ și adecvat
  • Prezentarea echipamentului care ar trebui folosit în domeniul feroviar.

Distribuie articolul

You May Also Like