Senatorul Stângă: ”PSD vrea să fure 18.000 de lei de la mine și 9 miliarde de la restul românilor”

Distribuie articolul

Pensiile private ale românilor, în valoare de aproximativ 9 miliarde de lei, ar putea căpăta o destinație necunoscută, odată cu mutarea lor integrală pe Pilonul I de pensii, administrat de stat. Din acest motiv, PNL a demarat o campanie de informare, în cadrul căreia vor fi distribuite în Galați 45.000 de pliante.

”Eu mi-am verificat contribuțiile private, am undeva la 18.000 de lei în cont. Partidul Social Democrat efectiv vrea să-mi fure acești bani. Mi-i ia de la Pilonul II și mi-i duce la Pilonul I, acolo unde nu voi ști niciodată ce se întâmplă cu ei și nu doresc ca așa ceva să se întâmple”, a declarat astăzi senatorul liberal George Stângă.

Acesta susține că PSD pregătește un nou act normativ, în regim de urgență, prin care dorește ca toți cei care contribuie acum la Pilonul II de pensii să depună o cerere prin care să reconfirme acest lucru. Cine nu o va depune, se va considera automat că a optat în mod obligatoriu doar pentru Pilonul I de pensii.

În prezent, suma inclusă în Pilonul I rămâne la stat, în cazul în care contribuabilul moare înainte de împlinirea vârstei de pensionare, în vreme ce pe Pilonul II, administrat de privat, suma poate fi lăsată moștenire și poate fi primită integral sau în tranșe lunare odată cu împlinirea vârstei de 60 de ani.

”Pilonul I nu se mai susține singur din anii 2007 – 2008, de atunci se primesc subvenții de la bugetul de stat pentru plata pensiilor. Vom demara o campanie amplă de informare și conștietizare a cetățenilorce referitor la ce se întâmplă pe Pilonul I, ce se întâmplă pe Pilonul II și pentru a conștientiza faptul că aici vorbim de viitorul lor și chiar nu facem politică”, a declarat Stângă.

În prezent, din contribuția de 25% destinată pensiei, 3,75% încă mai sunt administrați de operatori privați, în scădere față de 5,1%, cât era până anul trecut, înainte de introducerea ”revoluției fiscale”. Suma totală strânsă de fondul privat, în zece ani de când operează, se ridică la 9 miliarde de lei.

În Galați vor fi distribuite 45.000 de pliante, începând cu această săptămână, preponderent în mediul urban.


Distribuie articolul

You May Also Like