Senatorul PNL, George Scarlat: ”Fermierii vor fi despăgubiți corect dacă fauna cinegetică le va aduce prejudicii”

Distribuie articolul

Comisiile pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală din Senat, și cea pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond Cinegetic au dezbătut astăzi propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 407/2006, a vânătorii și a protecției fondului cinegetic (L383/2021).


Au fost dezbateri ample între senatori și reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și cei din formele asociative, cum ar fi Federația Națională Asociația Producătorilor de Porumb din România.


Comisia pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală a dat un aviz favorabil cu amendamente admise asupra propunerii legislative, amendamente care vin în sprijinul fermierilor pentru a facilita acordarea de despăgubiri pentru pagubele produse de exemplarele din speciile de faună cinegetică.

Astfel, gestionarul fondului cinegetic va efectua cel puțin două acțiuni de îndepărtare a faunei cinegetice în perioada de răsărire a culturilor și cel puțin patru acțiuni de îndepărtare a faunei cinegetice în toată perioada de vegetație a acestora și suplimentar, la solicitarea scrisă a utilizatorului terenului agricol.


Președintele comisiei, senatorul PNL gălățean, George Scarlat ne-a declarat că toți cei prezenți și-au adus contribuția la modificarea Legii nr.407/2006, astfel încât fermierii să beneficieze de despăgubiri corecte în cazul pagubelor produse culturilor agricole de către fauna cinegetică.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns