Selecția națională pentru EGMO 2024

Distribuie articolul

Societatea de Științe Matematice (SSMR) a lansat recent, prin intermediul unei postări pe Facebook, un apel către elevele din clasele VIII-XII care s-au remarcat la competițiile de matematică naționale și internaționale, să participe la selecția pentru lotul național la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) 2024.

EGMO 2024 este programată să se desfășoare în perioada 11-17 aprilie 2024, în Tskaltubo, Georgia. Procesul de selecție va fi coordonat de SSMR , conform protocolului de colaborare dintre SSMR și Ministerul Educației din 2022.

Elevele eligibile pentru înscriere sunt cele „care au obținut cel puţin o medalie de argint la fazele finale ale Olimpiadelor Naţionale pentru clasele VII-XII, la faza finală a ONGM [n. red. Olimpiada Națională Gazeta Matematică] (gimnaziu sau liceu), sau o medalie la OBMJ [n. red. Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori], OBM [n. red. Olimpiada Balcanică de Matematică] sau OIM [n. red. Olimpiada Internațională de Matematică]”.

Înscrierile se fac până la 26 ianuarie, completând formularul disponibil pe site-ul SSMR. Procesul de selecție include două probe, programate pe 3 și 4 februarie la București ( în caz de condiții meteorologice nefavorabile, probele de selecție se pot decala). Acestea constau din patru probleme tip EGMO, cu evaluarea lucrărilor efectuată conform principiilor aplicate la evaluarea probelor de baraj pentru OIM, se arată în anunțul SSMR.

Candidatele vor susține probele de selecție în același spațiu, sub supravegherea atentă a unei comisii. Aceste rezultate vor determina alegerea celor patru eleve care vor forma lotul pentru EGMO 2024. Dacă se întâlnește situația în care două sau mai multe candidate au același număr de puncte pentru ultimele locuri disponibile în echipă, decizia finală va fi luată de comisie, luând în considerare performanțele anterioare ale candidatelor la concursurile internaționale de matematică.


Distribuie articolul

You May Also Like