Se testează rezistența podului de peste Dunăre!

Distribuie articolul

Încă de ieri, 12 iunie, au început aceste teste, conform declarațiilor venite dinspre ministerul Transporturilor.

Ele vor dura pe parcursul întregii săptămâni, deschiderea circulației pe pod dar și pe primii kilometri de drum  fiind programate pentru 27 iunie.

Directorul Companiei de Drumuri, Cristian Pistol a declarat ieri că s-au început testările statice și dinamice la suprastructura Podului suspendat peste Dunăre.

„ Este una dintre etapele importante înaintea deschiderii Podului de la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa”.

Testele se desfășoară prin folosirea unor convoaie de camioane de mare tonaj, combinate cu o serie de măsurători de natură tehnică privind comportamentul structurii podului la solicitările din trafic.

Directorul Companiei de Drumuri a mai spus că pentru Pod s-au folosit aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oțel, iar fiecare cablu are 60 de centimetri în diametru și susține tablierul metalic cu ajutorul tiranților.

Greutatea totală a celor două cabluri principale este de 6.700 tone, iar tablierului metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, fiecare având o greutate medie de 250 de tone.


Distribuie articolul

You May Also Like