Se schimbă regulile ITP-ului: inspecții mai dese la mașinile vechi

Distribuie articolul

De la 1 ianuarie 2018, românii cu vehicule vechi vor trece mai des pe la ITP-  Inspecţia Tehnică Periodică, potrivit  unui act normativ care a apărut recent în Monitorul Oficial.

Mai exact, autovehiculele vor putea trece de inspecție cel mult cu defecte minore, iar dacă va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate în maximum 30 de zile.

Totodată, actul prevede că automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP.

„În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe majore, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială. În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe periculoase, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială”, este punctat în Legea nr. 260/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică.

 


Distribuie articolul

You May Also Like