Se caută subofițeri de carieră

Distribuie articolul

Ministerul Apărării Naționale organizează concurs de admitere în anul 2017 la mai multe instituţii de învăţământ militar postliceal pentru formarea subofițerilor, cu durata studiilor 1 an. Este vorba despre Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, unde sunt disponibile peste 10 de locuri și Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – judeţul Buzău, la care sunt scoase la concurs 35 de locuri.

Candidații trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în ţară de cel puțin 6 luni, să fie declarați „apți medical”, să aibă vârsta de cel mult 35 de ani pentru subofițeri, împliniţi în anul organizării concursului de admitere, să fie înscriși în ultimul an de liceu sau să fie absolvenți de învăţământ liceal, cu sau fără diplomă de bacalaureat, dar să facă dovada promovării acestui examen până la admitere și să nu fi fost condamnați penal, să nu fie în curs de urmărire penală, să aibă un comportament moral în societate;

Candidații vor susține o serie de probe eliminatorii, constând în evaluări psihologice și sportive, dar și un interviu de evaluare finală.

Admiterea propriu-zisă va consta într-un test grilă eliminatoriu la limba engleză, unul de verificare a cunoștințelor la limba română (limbă și comunicare) și legislație din domeniul apărării.

Locurile scoase la concurs sunt la comun, indiferent de gen. Se asigură gratuitate pe timpul studiilor pentru hrană, ținută, cazare și asistenţă medicală. La finalizarea studiilor, prin contract, se asigură loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Informaţii suplimentare se primesc la sediul biroului, Galaţi, str. Cerealelor nr.2. Programul biroului este luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 8.30 – 16.30, marţi între orele 10.30-18.30. Termenul limită de înscriere este până pe 15 mai 2017.


Distribuie articolul

You May Also Like