Școala din Cosmești se modernizează cu fonduri europene masive

Distribuie articolul

Elevii din Cosmești sunt la un pas de a beneficia de o educatie modernizată și adaptată nevoilor viitorului. Comuna Cosmești a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a aduce școlii locale tot ce-i trebuie pentru a fi modernă. Proiectul, care va dura până la sfârșitul anului 2024, va aduce bănci noi, cărți și chiar tehnologie de ultimă oră pentru elevi.

Proiectul, codificat F-PNRR-Dotari-2023-4158, este dedicat politicilor pentru noua generație, cu accent pe digitalizarea educației și implementarea standardelor ecologice în școli. Valoarea proiectului, potrivit comunicatului emis, este de peste 1,3 milioane de lei și vizează digitalizarea educației și adoptarea unor standarde ecologice în școli.

Cu acești bani, de peste 1,3 milioane de lei, se vor cumpăra lucruri necesare ca elevii să învețe mai bine și să fie la pas cu tehnologia de azi. Primarul comunei, Ion Tuchilus, spune că este o șansă mare pentru copii să aibă parte de educație de calitate într-un loc frumos și bine dotat.

Cu o durată de implementare de 17 luni, proiectul își propune să asigure infrastructura și resursele tehnologice necesare pentru învățământul preuniversitar din comună, permițând accesul elevilor la tehnologie prin organizarea în mediu virtual și echipamente dedicate. De asemenea, proiectul va asigura dotările necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele școlare din comună.


Distribuie articolul

You May Also Like