Schimbări la Direcția Generală a Vămilor. Guvernanții anunță o nouă reorganizare care ar putea duce la concedieri

Distribuie articolul

Vămile își schimbă stăpânul și se reorganizează. Asta potrivit unui proiect de lege inițiat de Guvern care ar putea fi adoptat în curând. Reprezentanții cabinetului vor să treacă vămile din subordinea ANAF în cea a Ministerului Finanţelor.

Potrivit proiectului aflat în dezbatere publică, nou înființata Autoritate Vamală Română va prelua atribuţiile, posturile şi personalul actualei Direcţii Generale a Vămilor. Șeful noii autorităţi vamale va fi numit de premier, la propunerea ministrului Finanţelor, scrie în proiectul guvernamental. Modificările au scopul de a eficientiza activitățile instituției și de a crește încasările la buget.

În ceea ce privește reorganizarea, guvernanții își propun să înființeze noi regionale vamale, controlul intern pentru activităţile specifice urmând să fie făcut de Ministerul Finanţelor. Autoritățile centrale mai spun că personalul transferat la noua instituție îşi va păstra toate drepturile salariale, însă nu exclud o reducere a numărului de angajați în urma reorganizării.


Distribuie articolul

You May Also Like