Scaunul rectorului la UDJ Galați, încă liber!

Distribuie articolul

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați nu au fost decisive încă după primul tur de scrutin, care a avut loc ieri. Din totalul de 750 de persoane cu drept de vot, 687 au participat la votare, însă niciunul dintre cei șase candidați nu a reușit să obțină majoritatea voturilor valabil exprimate.

Profesorul Marian Barbu, de la Facultatea de Calculatoare, a primit cele mai multe voturi, numărul fiind de 299, ceea ce reprezintă 43,99% din total, dar acest procentaj a fost insuficient pentru a câștiga din primul tur. Alături de el, în cursa pentru funcția de rector, vor continua și profesorii Ștefan Baltă și Cătălin Fetecău, fiecare cu câte 106 voturi (15,54% din total). Cei trei vor concura în turul al doilea, programat pentru 25 aprilie.

 

Rezultatele celorlalți candidați au fost următoarele: Nicoleta Mișu cu 87 de voturi, Daniela Buruiană cu 46 de voturi și Silvius Stanciu cu 38 de voturi.

Așadar, rezultatul final al alegerilor va fi decis în turul al doilea, care va avea loc peste două zile, pe 25 aprilie. Rezultatele acestui al doilea tur urmează să fie anunțate și, dacă este cazul, contestate, iar validarea finală se va face pe 30 aprilie. După aceste etape, procesul electoral va continua cu selecția decanilor și prorectorilor.


Distribuie articolul

You May Also Like