Săptămână de povești vizuale, la BVAU

Distribuie articolul

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, sub egida Consiliului Județean Galați, prin intermediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, a dat startul astăzi unei serii de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună (ZICI). Proiectul, aflat la a VIII-a ediție, ce se va desfășura în perioada 5-9 februarie, la sediul filialei, este axat pe poveștile vizuale captivante ale benzilor desenate, o formă de artă tot mai apreciată de publicul tânăr.

Această ediție a ZICI își propune să sensibilizeze copiii și adolescenții asupra beneficiilor lecturii pentru dezvoltarea personală, să-i familiarizeze cu serviciile bibliotecii și să-i implice în activități de lectură de grup. Săptămâna este plină de sesiuni interactive de lectură și dialoguri, conduse de profesori și bibliotecari, împreună cu invitați de seamă din rândul scriitorilor, eseistilor și artiștilor.

Programul evenimentelor:

  • Astăzi, elevii clasei a VII-a A de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” vor explora tematica „Ce știm despre benzile desenate?” sub îndrumarea profesorului coordonator Galu Mihaela.
  • Marți, discuția se va axa pe „Discursul politic în benzile desenate”, cu participarea elevilor clasei a X-a D de la Liceul Tehnologic de Alimentație și Turism „Dumitru Motoc”, coordonați de Elena-Antoneta Grigoras.
  • Miercuri, se va desfășura o sesiune pe tema „Istoria benzilor desenate”, destinată clasei a II-a de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, cu invitați speciali precum scriitorul și bibliotecarul A.G. Secară și eseistul Codrin Vasiloancă.
  • Joi, va avea loc nu una, ci două sesiuni: prima, „Beneficiile lecturii benzilor desenate”, adresată clasei III-a A Step by step de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, și a doua, „Benzile desenate, plăcere sau provocare?”, pentru clasa a V-a C de la aceeași școală.
  • Vineri, proiectul se încheie cu sesiunea „Literatura română în benzi desenate”, destinată elevilor clasei a X-a D de la Liceul Tehnologic „Paul Dimo”, coordonați de Radu Cătalina-Geanina.

Fiecare sesiune este deschisă atât elevilor participanți, cât și altor membri ai comunității interesate de lumea captivantă a benzilor desenate.


Distribuie articolul

You May Also Like