Centenarul Marii Uniri- acțiunile asociației Frontiera gălățeană

Distribuie articolul

Am intrat în Centenarul Marii Uniri astfel că, la Galați, au loc manifestări dedicate celor care au unit România:

„În continuarea acțiunilor asociației Frontiera gălățeană, privind Anul Centenar, vă informez că luni, 22 ianuarie, ora 12,00, la Școala gimnazială „Mihail Sadoveanu”, la împlinirea a 50 de ani de existență, se vor dezveli basoreliefurile unor importante personalități care au marcat istoria poporului român: Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza.

Vă informez că aceasta este cea de-a doua acțiune pe anul acesta, cu privire la sărbătorirea Anului Centenar, prima acțiune a asociației Frontiera gălățeană având loc pe data de 06 Ianuarie, de Bobotează, atunci când în colaborare cu Arhiepisopia Dunării de Jos și Primăria municipiului Galați am marcat începerea sărbătorilor ocazionate de împlinirea unui veac de la Marea Unire. La activitate, alături de membrii asociației Frontiera gălățeană, sunt invitați reprezentanții autorităților locale și ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos, dar și elevii și cadrele didactice aparținând Școlii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Galați.

Precizez că asociația noastră, o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, nu a primit niciodată fonduri publice, iar din cotizațiile membrilor noștri s-au realizat o serie de lucruri cu valoare de simboluri naționale, în scopul dezvoltării sentimentelor patriotice.

Basorelieurile menționate sunt turnate în matrițe pe care asociația le are în proprietate, matrițe care au fost realizate cu sprijinul artiștilor plastici gălățeni Mugur Vrânceanu, profesor la Liceul de artă Dumitru Cuclin și Gheorghe Nour, șef serviciu la Poliția locală Galați. În speranța că veți da curs invitației, vă mulțumesc. Frontiera gălățeană vă salută!”

Cu deosebită stimă, Președintele asociației Frontiera gălățeană Col. r. Didel Bădărău


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns