Salariații ArcelorMittal Galați au ieșit în stradă. Ei cer măsuri de protecție împotriva prețurilor de dumping practicate de companiile din China

Distribuie articolul

Salariații ArcelorMittal Galați au organizat un protest. Luni, 30 octombrie, la ora 15.30, zeci de oameni s-au adunat în fața Prefecturii gălățene pentru a-și prezenta nemulțumirile. Este vorba despre angajații firmei care fabrică țeavă pe platforma siderurgică.

Reprezentanții muncitorilor spun că industria producătoare de ţevi din România este aproape de distrugere. Asta în condițiile în care Compania Națională Transgaz organizează o licitație privind realizarea unui gazoduct la care ar putea participa și companii din China. Asiaticii au prețuri de dumping și în lipsa unei susțineri din partea statului roman, firmele din România se vor închide, se plâng sindicaliștii. În sens invers, dacă firma gălățeană va obține contractul se vor înființa noi locuri de muncă, precizează reprezentanții protestatarilor.

După mitingul de astăzi de la Galați, salariații Arcelor Mittal vor organiza un protest în capitală, în fața sediului Guvernului.


Distribuie articolul

You May Also Like