S-a clarificat. Cu declarație la intrarea și ieșirea din Galați

Distribuie articolul

Au fost câteva zile de confuzie în ceea ce privește aplicarea legislației la instituirea Stării de alertă. Situația aflată în suspans se referă la circulația gălățenilor în așa zisa Zonă Metropolitană, practic spre localitățile limitrofe pe o rază de maximum 30 de km.

Punctual, ne referim la circulația spre și din Șendreni, Braniștea, Independența – în partea de vest, Smârdan, Schela, Slobozia Conachi – în centrul județului, Vânători, Tulucești și Frumușița – în est, IC Brătianu și Garvăn – în Tulcea, respectiv Brăila și Vădeni , la sud.

Prefectul județului Galați, Gabriel Ioan Avrămescu ne-a declarat că deplasarea persoanelor pe această rază se face pe baza declarației pe proprie răspundere pentru simplul motiv că ne raportăm la Legea 351 din 2001 în care sunt precizate în mod expres zonele Metropolitane din România.

Legea respectivă stipulează că pe teritoriul țării sunt 22 zone metropolitane, Galațiul nefiind pe această listă. În consecință, cel puțin până în data de 1 iunie, când probabil vor fi luate alte decizii, persoanele care ies din municipiul reședință de județ vor avea asupra lor acea declarație pe proprie răspundere aferentă Stării de alertă. Altfel, riscă sancțiuni contravenționale.

Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *