Restricții noi în toată țara. Guvernul vrea să limiteze circulația persoanelor și programul restaurantelor pe parcursul nopții

Distribuie articolul


Guvernul și Comitetul Național pentru Situații de Urgență vor să impună noi restricții pe parcursul nopții. Autoritățile analizează varianta prelungirii intervalului în care este interzisă circulația pe străzi. Acest lucru va modifica și ora de închidere a restaurantelor și cafenelelor.

Numărul în creștere de îmbolnăviri cu Covid 19 îi face pe guvernanți să se gândească la noi restricții. Una dintre variantele avute în vedere este limitarea circulației pe parcursul nopții. Astfel, în loc de ora 23.00, cât este în prezent momentul în care intră restricțiile în vigoare, ar putea fi adoptată ora 22.00. Potrivit scenariului, ora la care expiră restricțiile de circulație va rămâne nemodificată, adică 5.00.

Dacă va fi aprobată, modificarea va produce efecte și asupra unor activități economice. Restaurantele și cafenelele, de exemplu, vor închide cu o oră înainte (ora 22:00, în loc de 23:00) astfel încât clienții să aibă timp să ajungă acasă.

Cei care nu respectă regulile sunt amendați. Deplasările pe parcursul nopții sunt permise în baza declarației pe propria răspundere și doar pentru a merge la muncă, la medic sau pentru îngrijirea copiilor sau a persoanelor vârstnice.


Distribuie articolul

You May Also Like