A revenit pesta porcină

Distribuie articolul

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această după-amiază pentru a aproba Planul de măsuri la suspiciune ca urmare a apariției focarului de pestă porcină africană într-o anexă gospodărească din extravilanul localității Adam, comuna Drăgușeni. În acest caz, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în probele de sânge și în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

”În exploatația suspectă, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare pentru clarificarea trasabilității porcilor, iar C.J.S.U. a decis astăzi uciderea celor opt porci din exploatație și punerea sub supraveghere clinică a suinelor din localitatea Adam, comuna Drăgușeni; interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar; amplasarea dezinfectoarelor rutiere la intrarea/ieșirea din exploatația suspectă etc”, precizează Prefectura Județului Galați.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, un impact economic major.


Distribuie articolul

You May Also Like