Reinventăm roata…electorală. Campania electorală se face în șoaptă și în grupuri închise

Distribuie articolul

Ați observat, iar guvernanții au simțit-o pe propria lor piele, că este greu să fii politician în zilele noastre. Dacă te declari simpatizant/membru la partidele aflate la guvernare riști să primești găleata cu apreciere din partea trecătorilor. Chiar dacă politrucii vorbesc despre conspirații, adevărul este că oamenii s-au săturat de nemernicii care au distrus, jefuit, mințit în ultimii 30 de ani. De aceea, băieții din politică s-au repliat și au inventat campania electorală în șoaptă.

Procedura este simplă: mitingul la care participă candidații și conducerea partidului nu este anunțat în mod public. Membrii de partid/simpatizanții sunt convocați prin sms, iar la manifestație nu se intră decât pe bază de parolă și ecuson de la partid. Data și locul sunt ținute la secret, eventual sunt schimbate cu câteva zile înainte, pentru a crea o diversiune. În jurul scenei de pe care sunt lansate tiribombe anti europene sau minciuni neaoșe nu ajung decât persoane atent verificate și aduse cu arcanul, în nici un caz poporul atât de folosit în justificarea tuturor mizeriilor și tâmpeniilor făcute de putere.

Uneori organizarea unui miting electoral împrumută elemente din suprarealism. La Târgoviște, de exemplu, organizatorii mitingului PSD au blocat tot orașul și cetățenii care nu cunoșteau parola stabilită nu au putut ajunge acasă, la meci, la magazin sau la serviciu. În spatele coloanelor de jandarmi care îi păzeau de popor, pesediștii s-au lăudat între ei că au făcut, că au dres, că…că…că…

Mergeți la vot!


Distribuie articolul

You May Also Like