Quintă de proxeneți, cu valet minor, anihilată de polițiști

Distribuie articolul

O grupare de proxeneți, care acționa prin metoda „Lover boy”, a fost destructurată la Galați. Cinci suspecți au fost ridicați cu mandate de aducere și sunt cercetați penal pentru proxenetism. Bărbații cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani racolau femei, printre care și minore, de 15 și 16 ani, le seduceau și apoi le obligau să se prostitueze.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2016-2017, bărbații ar fi determinat prin metoda „Lover boy” mai multe femei, printre care și cinci minore de 15 și 16 ani, să practice prostituția. Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism, în vederea documentării întregii activități infracționale”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Galați.

Clienții erau racolați de pe internet sau direct, din restaurante sau cluburi. Potrivit anchetatorilor, proxeneții au câștigat peste 30.000 de lei din exploatarea sexuală a femeilor. Patru dintre proxeneți au fost reținuți pe ordonanță, pentru 24 de ore, iar cel minor, de 15 ani, va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă are discernământ. Pe numele lor se cer mandate de arestare.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns